Trots

Hoe laat je zien dat het beheer van het waterpeil iets is om TROTS op te zijn? En zijn muskusratten echt niet te stoppen?

Wat is het?

Het hoogheemraadschap zorgt voor de kwaliteit van het oppervlaktewater, het waterpeil en de waterkeringen. Het huidige personeelsblad is toe aan een redesign en wordt opgewaardeerd naar een blad dat vier keer per jaar uit zal komen. Het hoogheemraadschap wil laten zien dat haar werknemers trots zijn op wat ze doen, en laat dat ook naar voren komen in de naam van het blad: TROTS. De sfeer van het blad moet modern worden – niet stoffig en oubollig.

trots_spread2

trots_spread3

 

Aan de slag

trots_coverEen moderne look – veel wit, frisse kleuren, mooie opmaak van de spreads. Een blad met een naam als TROTS mag dat ook best uitstralen. Het Hoogheemraadschap wil graag de kleuren van hun logo als basis behouden. Groen en blauw. Door met tinten van die kleuren te werken wordt het niet te schreeuwerig, maar zijn er wel veel variaties mogelijk. Het ontwerp maakt gebruik van blokken en lijnen, maar niet op een te strakke manier.

Voor de omslag stel ik voor ieder blad een andere werknemer te vragen waar zijn of haar favoriete stuk beheerd gebied is – het stuk waar hij/zij echt van kan genieten. Echt TROTS op is. Die werknemer wordt dan in die omgeving gefotografeerd. Actief, werkend, rustend, maar altijd onderdeel van het landschap. Voor het binnenwerk lijkt het me ook mooi om mensen zoveel mogelijk aan de slag te laten zien. Geen saaie portret shoots van de directeur – laat de beste man maar de mouwen opstropen en riet snijden.

Wat vond ik er zo leuk aan?

De combinatie van oerhollands lanschap met moderne illustraties en vormgeving spreekt me wel aan. Daarnaast is het leuk om met een blad als TROTS een lijn neer te zetten die ook breder door het Hoogheemraadschap te gebruiken is.

En die muskusratten?

trots_spread1