iBMG 30 jaar gala

Een dertig jarig jubileum vraagt om een feest, een mooie uitnodiging én om… vissen.

Wat is het?

Het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg bestaat 30 jaar en wil dat sfeervol vieren. Medewerkers en gasten worden uitgenodigd voor een diner in het Zalmhuis, met naderhand een feest. Voor dit lustrumgala zijn stijlvolle uitnodigingen, bedankkaartjes en entreekaarten nodig. Het liefst in een luxe, ‘ouderwetse’ stijl.

 

Aan de slag

Een jugendstil aanpak past goed bij het Zalmhuis en de vraag om iets luxe en ouderwets. Een visseschub motief verwijst naar het Zalmhuis (hoewel de vissen kooikarpers zijn), en de cirkels uit de huisstijl van iBMG kunnen mooi verweven worden in het ontwerp. Ik zet de vormen op in Illustrator, dat erg geschikt is voor herhalende patronen. Het paars uit de iBMG huisstijl combineert goed met een goudbruin. Om het geheel wat extra sfeer te geven, zoek ik een papier uit met een linnentextuur.

bmg_lustrum2

Wat vond ik er zo leuk aan?

De vloeiende vormen van de Jugendstil zijn erg leuk om in een illustratie te verwerken. Bij normale brochures en folders kan ik dit niet vaak doen – dus een uitnodiging als deze is de aangewezen kans om er helemaal in te duiken.

bmg_lustrum1