Het perfecte Spel

Bestaat het perfecte bordspel? 999 Games denkt van wel, en wil het ontwikkelen.

Wat is het?

perfect_boerinnetjeBordspellen uitgever 999 Games houdt een wedstrijd. Bordspelfans wordt gevraagd wat zij graag zien in een spel, en met die informatie mag iedereen die dat wil een spel verzinnen. Het beste bordspel wordt gekozen door 999 Games, en wordt echt uitgegeven. Voor de ontwikkeling van het spel heeft 999 Games ook een illustrator nodig. Uit alle inzendingen worden de beste drie illustratoren gekozen om een demo illustratie te maken. Ik zit bij die laatste drie.

 

Aan de slag

999 Games stuurt een briefing van wat er op de illustratie zichtbaar moet zijn. Ze vertellen erbij dat ze van mij graag een meer cartoony stijl willen zien – niet te realistisch. Ik besluit de illustratie op te zetten in Illustrator, en later bij te werken in Photoshop. Ik kies voor een vloeiende stijl zonder al te veel rechte lijnen. Het huisje staat scheef op glooiende heuvels, krullen van het schaapje komen terug in de wolken en in de maiskolven die het vrouwtje draagt. In Photoshop geef ik daarna diepte en textuur aan de illustratie.

 

Wat vond ik er zo leuk aan?

Het was enorm leuk om te illustreren voor een bordspel demo. Ik vond het interessant om de illustratie in deze stijl te maken. Het resultaat is een vrolijk, opvallend plaatje, dat een heel aparte sfeer heeft.