Groeten uit… facebook

Spelen met je gezicht… op Facebook. Ansichtkaarten in een Rotterdamse setting.

Wat is het?

iBMG is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Om potientële studenten mee rop de hoogte te brengen van het bestaan van iBMG, wilden ze een gimmick op Facebook voor nieuwe en huidige volgers. Iets leuks, iets dat zu zorgen voor shares en likes.

Aan de slag

Samen met de collega die de code voor zijn rekening neemt, maak ik een lijst van mogelijkheden. Daarna werk ik een stroomschema uit, plus een paar schetsen. Het idee is om een soort ansichtkaarten samen te stellen. Je kunt je eigen foto plaatsen op een lichaam dat iets met de universiteit te maken heeft. Het geheel wordt dan op een oer-nederlandse achtergrond gezet. De klant is tevreden, en we gaan aan de slag voor een demo.

Ik maak een achtergrond illustratie van Rotterdam, plus een voorbeeld lichaam. Voor de illustraties kies ik bewust een wat retro aandoende stijl – het heeft geen zin om het hyperrealistisch op te zetten, aangezien dan de charme er af is en de foto van de gebruiker vrijwel zeker niet zal matchen.

De user interface zet ik samen met de programmeur op, hoewel de uitwerking later verfijnd gaat worden. Door slim gebruik te maken van lagen en een ronde uitsnede kunnen we zoveel mogelijk foto’s bruikbaar maken.

Wat vond ik er zo leuk aan?

Leuke illustraties, ruimte voor wat minder ‘officiële’ ideeën – dit is een fijne opdracht. Door een eigen stijl aan de illustraties te geven, ontstaat iets leuks om te zien.