Einde aan de Olie

De toekomst van olieproductie is een ingewikkeld onderwerp. Veel meningen, enorme cijfers – inzichtelijk gemaakt met infographics.

 

Wat is het?

einde_voorDe Parttime Opleiding van de Rotterdam School of Management kijkt 40 jaar vooruit. Hoe staat het met de olieproductie van nu, hoe ziet de toekomst er uit, en wat betekent dat? Met 55 vragen probeert PTO een beeld te scheppen over dit moeilijke onderwerp. Over een Einde aan de Olie. PTO wil deze vragen in een boekje presenteren op het feest ter ere van hun 15 jarig bestaan.

 

Aan de slag

De vragen gaan vaak over enorme aantallen en cijfers. Om dat toch zo inzichtelijk mogelijk te maken, wil ik de getallen zoveel mogelijk grafisch weergeven. Gevarieerde infographics, dus. Om het boekje een leuke uitstraling te geven, sluit ik aan bij het onderwerp – het boekje wordt een waaier, gestand in de vorm van een olievat. Zo kun je makkelijk één vraag uit het geheel kiezen, en het boekje heeft zo veel meer bewaarpotentieel.

De grafieken zelf geef ik waar mogelijk weer in vormen – hoewel ook ‘normale’ staafdiagrammen hun plaats hebben. De uiteindelijke waaier is stevig, lekker dik en ziet er bijzonder uit.

 

einde_4  einde_1 einde_2

 

Wat vond ik er zo leuk aan?

Ik vind het leuk om informatie duidelijk weer te geven én ik vind het leuk om te illustreren. Deze opdracht combineert beide in een product dat écht meerwaarde heeft boven een gewoon boekje.